Shiatsu Praktijk Ki-medicine

Medicijn voor Levenskracht

Behandeling

Bij shiatsu houdt u uw kleren aan.
Het is raadzaam om gemakkelijk zittende kleding te dragen of mee te nemen (bv trainingsbroek, t-shirt met lange mouwen en sokken).

Bij het eerste consult beginnen we met een intake-gesprek waarbij we uw klachten doornemen. Daarna begint de behandeling met de hara-lezing, door gebieden op de buik af te tasten. Dit is een vorm van diagnose stellen voor de te volgen behandeling. Tijdens de behandeling ligt u op een futon op de grond. U hoeft verder niets te doen alleen maar te ontspannen. De behandeling wordt uitgevoerd door een aangename druk op de meridianen in combinatie met rek- en strek en duurt ongeveer een uur. Na afloop wordt de behandeling besproken en een plan voor evt. vervolgbehandelingen.

Alle informatie wordt strikt vertrouwelijk behandeld.

De therapeut

Ria Garst (1965) heeft de 4-jarige shiatsu-opleiding Yoishiatsu®Touch Communication afgerond en is afgestudeerd bij Miriam van de Zee-Santos.

Zij begeleidt de praktijklessen van het instituut en volgt tevens het vervolgprogramma tot shiatsu-docent.

Haar visie op shiatsu:

Shiatsu is voor mij een hele bijzondere manier om de weg naar gezond leven terug te vinden. Shiatsu is eenvoudig en tegelijkertijd zo complex. Het is effectief en doelgericht. Alles in het leven kun je vertalen naar shiatsu en er is overal een meridiaan voor. Voor een gezond leven moet levensenergie stromen. Als therapeut zoek je naar de bron, de oorzaak van waarom het niet stroomt. De tools die je gebruikt zijn eeuwen en eeuwen oud. Door deze unieke manier van communicatie, ervaar ik als therapeut veel respect voor het leven. Mijn overtuiging is dat shiatsu als therapievorm een positieve bijdrage kan leveren aan de westerse gezondheidszorg en dat iedereen baat kan hebben bij deze genezingsmethode.