Shiatsu Praktijk Ki-medicine

Medicijn voor Levenskracht

Wat is shiatsu?

Shiatsu betekent letterlijk ‘vinger druk’ en verwijst naar de vorm van manuele therapie, waarbij handen, maar ook ellebogen en knieën worden gebruikt om een aangename druk uit te oefenen als genezingsmethode. De druk wordt heel gericht toegepast en volgt de lijn van de meridianen met het doel de levensenergie, ki, te laten stromen.

Klachten worden veroorzaakt door blokkades in deze energiestroom, de levensenergie, van de meridianen. De blokkades uiten zich als storingen in het functioneren van het lichaam. Door druk op de juiste plek uit te oefenen worden deze blokkades opgeheven en gaat de levensenergie weer stromen. Shiatsu activeert en stimuleert het zelfgenezendvermogen van het lichaam. Hierdoor verdwijnen fysieke klachten en u voelt zich psychisch en emotioneel veel sterker en u krijgt meer energie.

Shiatsu is een geneeskunst die al meer dan 3000 jaar oud is. Het komt oorspronkelijk uit China en heeft zich in Japan verder ontwikkeld en is pas vrij recent (jaren 50) als officiële therapievorm erkend en deel uit maakt van de gezondheidszorg in Japan.

Shiatsu is een kundige therapie, dat wil zeggen dat er een gedegen opleiding voor nodig is om dit te leren beheersen. En eist ook veel souplesse van de therapeut.

Traditioneel wordt shiatsu op de grond gegeven op een futon. U houdt uw kleren aan.